Păstrați casa în siguranță și portofelul intact cu câțiva pași simpli.
Mutarea într-o casă poate fi simplă, dar punerea în aplicare a măsurilor de siguranță pentru a o păstra protejată poate deveni copleșitoare. Vestea bună este că spargerile devin din ce în ce mai puțin frecvente în fiecare an. Dar totuși, datele arată că efracțiile au loc aproximativ o dată la 30 de secunde.
Iată cele mai bune și mai accesibile măsuri pe care le puteți lua pentru a vă asigura casa și pentru a descuraja potențialii intruși.
- Asigurați-vă ușile și ferestrele
Închiderea ușilor și ferestrelor este prima și cea mai ușoară metodă de apărare împotriva intrușilor, dar câți dintre noi o facem în mod consecvent? Chiar și când sunteți acasă, este o bună practică să le țineți încuiate. Și când ieșiți din casă, verificați din nou ușile și ferestrele pentru a vă asigura că toate sunt încuiate. Unele dispozitive vă pot ajuta, de asemenea, să vă urmăriți căile de acces: senzorii care pot urmări dacă o ușă sau o fereastră a fost lăsată întredeschisă, iar încuietorile inteligente pot fi programate să se blocheze automat în anumite momente.
2. Îmbunătățiți securitatea ușilor
Închiderea ușilor și ferestrelor s-ar putea să nu fie suficientă dacă nu aveți încuietori de înaltă calitate. Mai întâi, asigurați-vă că toate ușile exterioare sunt de calitate. Asigurați-vă că ramele ușilor și balamalele sunt suficient de puternice pentru a suporta o tentativă de spargere – ușile mai vechi sau balamalele expuse pot prezenta un risc ridicat. În cele din urmă, așa cum am menționat anterior, puteți face upgrade la încuietori inteligente, pe care le puteți accesa de la distanță prin telefon.
3. Cumpărați un sistem de securitate
În primul rând, datele arată că o casă fără un sistem de securitate are de trei ori mai multe șanse să fie spartă. Dacă un intrus observă o cameră de securitate sau un semn care indică faptul că aveți un sistem de securitate, șansele scad scad considerabil ca cineva să pătrundă în perimetrul casei dumneavoastră. Un sistem de securitate vă poate alerta, de asemenea, când cineva v-a spart casa. Camerele de securitate vă vor avertiza dacă există mișcare în curtea dumneavoastră, iar senzorii ușilor / ferestrelor vă vor informa dacă cineva a intrat în casă. În funcție de compania de securitate aleasă, acesta poate alerta forțele de ordine.
4. Păstrați-vă obiectele de valoare ascunse
Unii spărgători pot observa din timp potențialele obiective, asigurându-se că pătrund în case în care se află obiecte de valoare. Cel mai bine este să evitați păstrarea obiectelor scumpe la vedere. De exemplu, evitați să lăsați obiecte scumpe în aer liber și nu lăsați electronice scumpe, poșete, bijuterii etc. în fața ferestrelor deschise.
5. Instalați un sistem de iluminat exterior
Deoarece aceste infracțiuni sunt adesea oportunități, luminile exterioare pot descuraja intrusul să continue o potențială spargere. În loc să păstrați lumina exterioară aprinsă tot timpul, luați în considerare investițiile în lumini cu senzor de mișcare care luminează curtea atunci când detectează mișcarea.
6. Încuiați ușa garajului
Oamenii depun mult efort pentru a-și asigura casele, dar adesea uită în totalitate de garajele lor. Din păcate, aceasta poate fi o modalitate ușoară de a intra în casa dumneavoastră. Mai întâi, asigurați-vă că toate ușile și ferestrele garajului sunt blocate. Apoi, luați în considerare păstrarea telecomenzii ușii de garaj în casă, mai degrabă decât în mașină, unde cineva ar putea să o fure. În cele din urmă, ar trebui să păstrați și ușa interioară de la garaj blocată. În acest fel, dacă cineva intră în garaj, tot nu poate intra în casă. La fel ca în cazul încuietorilor de ușă, cumpărarea unui deschizător inteligent de ușă pentru garaj este o opțiune: aceste dispozitive vă permit să verificați starea garajului în timp ce sunteți plecat, să îl controlați de la distanță și să îl programați să se închidă la anumite ore.
7. Reexaminați locul în care vă ascundeți cheia de rezervă
Dacă aveți o cheie ascunsă sub covoraș sau ghiveci, este timpul să vă gândiți de două ori. Intrușii cunosc aceste ascunzișuri populare pentru chei de rezervă, iar acestea sunt primele locuri în care vor căuta. Dacă trebuie să aveți o cheie de rezervă în afara casei, căutați alternative mai sigure, cum ar fi o cutie cu cifru sau cel puțin o locație discretă departe de ușa de la intrare.
8. Faceți să pară că cineva este acasă
Majoritatea spărgătorilor ar prefera să găsească o casă goală, să intre și să iasă cât mai repede posibil. Prin urmare, recomandăm să faceți să pară că cineva este acasă în orice moment.
În timpul zilei de lucru, aceasta poate include lăsarea unei lumini interioare sau a televizorului pornit. Când sunteți plecat pentru o perioadă mai lungă de timp, cum ar fi o vacanță, asigurați-vă că aveți un vecin sau un membru al familiei care să vă colecteze corespondența, deoarece îngrămădirea scrisorilor poate fi un indiciu că proprietarul casei a plecat pentru o vreme. Luminile inteligente pot crea un efect și mai convingător: multe pot fi programate să se aprindă și să se stingă periodic pentru a simula că o persoană este acasă.
9. Luați în considerare cumpărarea unui seif
În primul rând, luați în considerare cumpărarea unui seif în care puteți păstra lucruri precum numerar, bijuterii, documente importante și alte obiecte de valoare. În ceea ce privește obiectele mai mari, cum ar fi obiectele electronice, le puteți ascunde, plasându-le într-un loc retras atunci când nu le utilizați. Hoții vor să intre și să iasă dintr-o casă cât mai repede posibil, astfel încât chiar și cel mai mic factor de descurajare poate ajuta.
Concluzia
Nimeni nu vrea să devină victima unei efracții. Implementarea sfaturilor din această listă de verificare vă va ajuta să vă păstrați familia și bunurile în siguranță. Puteți începe cu pași mici și puteți alege doar câteva lucruri din această listă pe care să vă concentrați. Fiecare mică îmbunătățire pe care o faceți vă va asigura că locuința dumneavoastră este mult mai sigură.