Cum să alegeți un sistem de supraveghere video pentru afacerea dumneavoastră

Iată tot ce trebuie să știți înainte de a achiziționa un sistem de supraveghere video.

Supravegherea video vă poate proteja afacerea de furturi, intruziuni, incendii, inundații sau efracții.

Înainte de a evalua sistemele, gândiți-vă ce tipuri de camere foto doriți, ce tip de stocare aveți nevoie și zonele afacerii dvs. care trebuie protejate.

Cele două tipuri principale de camere de supraveghere sunt protocolul de internet (IP) și analogic.

Acest articol este destinat proprietarilor de întreprinderi mici care iau în calcul achiziționarea unui sistem de supraveghere video care doresc să știe ce tip de sistem ar trebui să achiziționeze și cât se pot aștepta să cheltuiască.

Securitatea este imperativă pentru orice afacere. La urma urmei, cum puteți fi profitabil dacă nu vă puteți proteja activele? Sistemele de supraveghere video sunt mai inteligente și mai eficiente ca niciodată. Camerele oferă acum funcții și caracteristici de tip computer, cum ar fi senzori de mișcare și notificări mobile automate. Unele sisteme contactează automat forțele de ordine instantaneu.

De asemenea, dezvoltarea tehnologică a condus la modalități mai eficiente de gestionare a înregistrării și stocării. Proprietarii de întreprinderi mici au acces la sisteme de supraveghere extrem de puternice la prețuri relativ accesibile.

Majoritatea furnizorilor permit un grad mare de personalizare, ceea ce înseamnă că puteți adapta un sistem la nevoile specifice ale afacerii dvs. Fie că aveți nevoie de un sistem răspândit care să acopere mai multe locații sau de câteva camere pentru a vă urmări locația, există o soluție pentru toată lumea. Nu sunteți sigur de unde să începeți? Iată ghidul cumpărătorului nostru de supraveghere video în toamna lui 2021.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a achiziționa un sistem de supraveghere video

Există mai mulți factori pe care ar trebui să îi luați în considerare înainte de a decide asupra unui sistem de supraveghere video pentru afacerea dumneavoastră.

Acestea includ:

Instalare

Dacă afacerea dvs. este mică și nu aveți multe zone de supraveghere sau mai multe camere diferite de configurat, o puteți instala singur. Companiile mai mari cu locații multiple și configurări complicate ar trebui să aibă instalarea unui profesionist.

Prețuri

Prețurile depind, de asemenea, de mărimea afacerii dvs. și de câte camere aveți nevoie, precum și de tipul de stocare pe care îl doriți, de cât timp doriți să stocați videoclipuri și de tipurile de funcții dorite, cum ar fi analiza video sau detectarea mișcării. În general, sistemele de supraveghere video încep în jur de 300 ron pentru sistemele simple cu una sau două camere și pot ajunge până la 20.000 ron pentru sistemele avansate cu multe camere.

Tipul camerei

Există două tipuri principale de camere pentru sistemele de supraveghere video: protocol internet (IP) și analog. Camerele analogice sunt cele utilizate în mod tradițional. Acestea sunt eliminate treptat în favoarea camerelor IP, care oferă mai multe caracteristici și capabilități decât camerele analogice. Camerele IP sunt dispozitive în rețea care captează imagini la o rezoluție mai mare și permit, de asemenea, alerte automate, analize video și multe altele.

De ce caracteristici aveți nevoie

Există o mulțime de caracteristici disponibile de la sistemele de supraveghere video, de la viziunea nocturnă la detectarea inteligentă a mișcării la pan / tilt / zoom (PTZ). Evaluați caracteristicile nevoilor afacerii dvs. și selectați-vă camerele și sistemul de supraveghere în consecință. De exemplu, dacă aveți nevoie de un sistem în primul rând pentru a vă monitoriza afacerea pe timp de noapte, sistemul cu capacități puternice de vizionare pe timp de noapte și alerte 24/7.

Care domenii ale afacerii dvs. necesită protecție

Deoarece acest lucru va determina tipul de cameră video, este important să știți exact unde doriți să vă plasați camerele de supraveghere. De exemplu, dacă trebuie să fii cu ochii pe ușa din spate, probabil vei dori o cameră de exterior rezistentă la intemperii, cu funcționalitate PTZ și alerte de mișcare.

Avantajele unui sistem de supraveghere

Camerele de supraveghere nu numai că pot descuraja infractorii și pot ajuta oamenii legii să prindă rapid orice potențial hoți, dar aceste sisteme pot îmbunătăți și responsabilitatea angajaților, vă ajută să monitorizați productivitatea și vă puteți reduce primele de asigurare. În timp ce costurile inițiale ale instalării unui sistem de supraveghere video pot părea abrupte, plățile pe termen lung și liniștea sufletească ar putea merita cheltuiala.

Camere IP vs. Camere analogice

Există două tipuri principale de camere care pot fi conectate la un sistem de supraveghere video: camerele IP și camerele analogice tradiționale. Camerele IP sunt versiunea mai modernă a camerelor analogice și, în timp ce camerele individuale tind să fie mai scumpe, ele oferă multe caracteristici pe care camerele analogice nu le fac.

Înregistratoare video de rețea

Camerele IP sunt compatibile cu NVR-urile, care oferă alte câteva avantaje în comparație cu înregistratoarele video digitale mai vechi. Pe scurt, NVR înregistrează videoclipuri de calitate superioară și permite scalarea sistemelor mult mai ușor decât se poate face cu DVR.

Comutatoare PoE

Camerele IP pot fi, de asemenea, conectate la ceea ce este cunoscut sub numele de comutator „power over Ethernet” (PoE), care ambele trimit date de la cameră și îi furnizează energie. Camerele analogice, pe de altă parte, necesită un comutator pentru a rula semnalul de la cameră, precum și o sursă de alimentare separată, ceea ce înseamnă o configurare mai complexă și mai multe fire. Comutatoarele PoE sunt, de asemenea, considerate, în general, ca un mod mai sigur de transmitere a datelor.

Întrebări frecvente despre sistemul de supraveghere video

Mulți proprietari de companii își pun aceste întrebări despre sistemele de supraveghere video:

Camerele de securitate pentru afaceri necesită contracte?

Unii furnizori de supraveghere video necesită contracte, iar alții nu. Acesta este un factor important de cercetat înainte de a lua decizia, mai ales dacă mutați locații comerciale în anul următor sau dacă nu doriți să fiți blocat într-un contract.

Cât de des sunt monitorizate camerele de securitate?

Acest lucru depinde și de furnizor sau de planul la care sunteți abonat. Unii furnizori oferă monitorizare profesională 24/7 cu abonamentul dvs., în timp ce alții vă solicită să plătiți suplimentar pentru acesta, iar alții nu îl oferă deloc.

Care sunt avantajele și dezavantajele camerelor de securitate?

Camerele de securitate vă pot ajuta să vă protejați afacerea împotriva furturilor, intruziunilor, incendiilor, inundațiilor sau efracției și vă pot crește în mod semnificativ liniștea sufletească. Pot fi costisitoare, în funcție de nevoile afacerii dvs., dar în general merită investiția.

Cât timp rămân filmările pe camerele de securitate?

Puteți plăti pentru stocarea pe termen lung sau chiar infinit, în funcție de furnizorul dvs. sau puteți utiliza dispozitive de stocare externe dacă doriți să aveți o copie de rezervă pe termen lung a datelor dvs. Multe sisteme de supraveghere stochează imagini timp de 14 sau 30 de zile.

Aveți întrebări sau doriți să aflați mai multe detalii despre sistemele de supraveghere video? Sunați-ne la +40 365 401 548 ; +40 763 518 438, email: [email protected] sau contactați-ne prin formularul de contact, iar echipa noastră vă va ajuta cu plăcere cu orice întrebare pe care o aveți.

Lasă un răspuns