Sondajul SmartThings sugerează că oamenii sunt gata să trăiască în casele inteligente IoT

Dispozitivele inteligente pentru casă devin din ce în ce mai importante pentru oameni atunci când doresc să se mute, arată un sondaj recent SmartThings distribuit de Samsung. Aproape 75% dintre persoanele chestionate susțin că IoT este un factor important atunci când achiziționează o casă nouă, deoarece dispozitivele inteligente pentru casă pot reduce facturile, îmbunătățesc securitatea și eficientizează diverse procese.

Pandemia a forțat mulți oameni să ia în considerare relocarea și a determinat creșterea cererii de case în SUA, atingând cel mai înalt nivel observat în ultimii ani. Ca urmare, nevoia de dispozitive inteligente pentru casă a devenit și mai evidentă în ultimul an. 81% dintre persoanele chestionate susțin că sunt familiarizați cu tehnologiile conectate. 75% au spus că capacitățile caselor inteligente sunt o caracteristică importantă atunci când caută un loc unde să locuiască.

Costurile ridicate sunt principalul factor de descurajare, dar lucrurile se schimbă

Costurile dispozitivelor inteligente pentru casă au ținut departe mulți potențiali cumpărători, dar pe măsură ce IoT devine mai generalizat – parțial pentru că mai mulți oameni lucrează acum de acasă – rezidenții, managerii și proprietarii pot beneficia în mare măsură de aceste tehnologii conectate.

Sondajul sugerează că majoritatea oamenilor cred că dispozitivele inteligente pentru casă sunt limitate la lumini inteligente și încuietori inteligente. Cu toate acestea, casele și clădirile inteligente pot fi echipate cu echipamentele IoT necesare pentru a reduce costurile de funcționare atât pentru rezidenți, cât și clădiri industriale. De asemenea, aparatele electrocasnice inteligente pot fi monitorizate și diagnosticate de la distanță în timp real.

În afară de hardware-ul în sine, platforma IoT a Samsung continuă să se îmbunătățească cu noi actualizări de software din când în când. SmartThings Energy a fost lansat la începutul acestei veri pentru clienții din Statele Unite, iar 61% dintre participanții la sondaj susțin că au economisit deja bani pe utilități în fiecare lună prin utilizarea tehnologiilor SmartThings.

Printre dispozitivele care pot fi controlate cu ajutorul tehnologiei smart home se numara electrocasnicele (masini de spalat, frigider, cuptor cu microunde, etc.), ușa garajului, televizorul, sistemele de securitate și de divertisment, aerul condiționat, sistemul de încălzire al casei (cronotermostate), interfoanele video, senzorii de mișcare și multe alte dispozitive, în funcție de nevoile tale.

Potrivit sondajului împărtășit de Samsung, cele mai importante dispozitive inteligente pentru casă pentru utilizatorii IoT sunt camerele inteligente, luminile, aparatele, difuzoarele, mufele și dispozitivele de blocare inteligente. 

Dacă ești interesat de soluții pentru o casă inteligentă te putem ajuta începând cu soluțiile tehnice pe care să le alegi și terminând cu instalarea tuturor sistemelor integrate.

Lasă un răspuns