Viitorul pieței privind sistemele de securitatea la domiciliu

Conform raportului recent al International Data Corporation (IDC), dispozitivele care asigură siguranțareprezintă 18% din totalul adoptării și vânzării dispozitivelor inteligente pentru casă. Având un rol major în adoptarea și transformarea casei inteligente, sistemele de securitate cuprind acum și se extind spre interfețe cu încuietori, iluminare, video și transmiterea notificărilor. În ultimul an, proprietarii de case au petrecut mai mult timp ca oricând în case învățând să lucreze, să învețe și să se distreze de acasă, creând astfel o creștere a dorinței de modernizare a locuințelor. Cu cât petrec mai mult timp acasă, familiile recunosc importanța adoptării dispozitivelor de securitate pentru a-și păstra locuința în siguranță.

Pe măsură ce înaintăm în 2021, ne așteptăm ca adoptarea produselor inteligente de securitate la domiciliu să crească în continuare. Iată cinci factori și tendințe importante care vor avea impact asupra tipurilor de dispozitive pe care consumatorii le iau în considerare atunci când instalează un sistem:

  1. Interes pentru dispozitivele controlate prin voce

Cererea de divertisment controlat prin voce, casă inteligentă și dispozitive de securitate la domiciliu a crescut foarte mult în 2020 și ne așteptăm ca această tendință să continue în 2021. Potrivit IDC, 67% din gospodăriile din SUA dețin cel puțin un difuzor inteligent sau afișaj inteligent. Având o conștientizare sporită atunci când vine vorba de atingerea suprafețelor și răspândirea germenilor, proprietarii de case caută dispozitive care pot acționa pe baza unei comenzi vocale simple. Capacitatea de a controla sistemul de securitate al casei dumneavoastră prin comenzi vocale oferă confort utilizatorului final care nu mai trebuie să utilizeze o aplicație pe un telefon sau tabletă pentru a activa sistemul. Sistemele activate prin voce scad, de asemenea, suprafața atinsă de mai mulți membri ai familiei în toată casa.

2. Confortul sistemelor DIY (“Do it yourself”)

Fără probleme, fără provocări de programare: dispozitivele de securitate DIY oferă consumatorilor flexibilitatea de a configura și instala singure sisteme de securitate la domiciliu, în doar câteva minute. Pe piață astăzi există produse, de calitate profesională, care pot fi instalate chiar de proprietarul casei cu ușurință și comoditate. Mulți consumatori caută să-și îmbunătățească securitatea locuinței și caută să facă acest lucru fără să cheltuiască prea mulți bani sau să dedice mult timp renovărilor. Deși vom vedea că instalațiile făcute direct de consumatori vor continua să crească în 2021, este încă absolut nevoie de instalatori profesioniști. 

3. Îmbunătățirea securității rețelei

Protejarea casei și a rețelei dumneavoastră: Proprietarii de case adaugă mai multe dispozitive de casă inteligente la sistemele lor, dar odată cu aceasta vine nevoia de securitate sporită a rețelei. Cu mai multe dispozitive ca oricând în aceeași rețea de domiciliu, există mai multe oportunități de informații private pentru a fi sparte și furate. Nevoia de produse care asigură securitatea rețelei va fi un factor important, deoarece consumatorii își iau în considerare opțiunile pentru dispozitivele inteligente de securitate la domiciliu. 

4. Nevoia continuă de interoperabilitate a produselor pe măsură ce ecosistemul crește

Producătorii de securitate vor trebui să ia în considerare interoperabilitatea produselor, precum și multifuncționalitatea, pe măsură ce piața caselor inteligente și opțiunile disponibile consumatorilor cresc. Consumatorii caută produse care protejează casa și pot fi, de asemenea, integrate cu alte dispozitive inteligente pentru casă pe care le-au instalat anterior. Sistemele inteligente de securitate care sunt compatibile cu încuietorile ușilor, întrerupătoarele de lumină și senzorii vor crește în popularitate pe măsură ce consumatorii achiziționează dispozitive inteligente pentru casă care funcționează perfect împreună la modernizarea casei.

5. Popularitatea supravegherii video

Consumatorii caută să echipeze casa cu dispozitive inteligente noi și îmbunătățite și caută modalități rapide și ușoare de a se concentra asupra securității. O singură cameră situată la ușa din față a casei va urmări intrările de acasă și mașină, furtul de pachete și orice altă activitate suspectă. Nu numai că consumatorii vor înclina spre supravegherea video, dar vor evalua și calitatea video a dispozitivului, astfel încât să poată urmări și vizualiza cu ușurință perturbările pe măsură ce apar. Piața securității la domiciliu va continua să evolueze în creștere, deoarece consumatorii acordă prioritate siguranței caselor și familiilor lor. 

Aveți întrebări sau doriți să aflați mai multe detalii despre sistemele de securitate la domiciliu? Sunați-ne la +40 365 401 548 ; +40 763 518 438, email: [email protected] sau contactați-ne prin formularul de contact, iar echipa noastră vă va ajuta cu plăcere cu orice întrebare pe care o aveți.

Lasă un răspuns